Wat is hypnose?

Hypnose is een natuurlijke toestand van diepe, geestelijke ontspanning waarbij ons onderbewustzijn ontvankelijk is voor suggesties. Via hypnose kom je tot een diepe rust, een kalmte waarbij je naar binnen gekeerd bent. Hypnose is een veilige en waardevolle manier om contact te maken met jouw onderbewustzijn ( gedachten, gevoelens en ervaringen waarvan je je momenteel niet bewust bent). Je gaat in hypnose terwijl je rustig in een ontspannen houding zit en je zachtjes aan de ogen sluit.

Het mooie is dat je via hypnose ook toegang krijgt tot je onderbewustzijn waar al je herinneringen en gewoontes zijn opgeslagen. Het is dat onderbewustzijn dat we via de hypnose gaan bewerken.
Onder hypnose ben je namelijk ontvankelijk voor suggesties.  De gegeven suggesties worden geformuleerd in functie van je besproken problematiek. Onder hypnose doen we een beroep op het onderbewustzijn om denkpatronen en gedragspatronen te helpen veranderen. Zodra het onderbewustzijn bereikbaar wordt, helpt de therapeut de cliënt veranderingen aan te brengen ( stoppen met roken, loslaten van een fobie of angst, vermageren of andere positieve veranderingen die voor het vertrouwen en het welzijn van de persoon bevorderlijk zijn).

Op deze manier kunnen we positieve veranderingen teweeg te brengen.

Hypnose is op deze manier een hulpmiddel om therapeutische doeleinden te bereiken. Met hypnotherapie kunnen we veel problemen aanpakken zonder nevenverschijnselen.

Echte hypnose gaat direct naar de essentie om het probleem zo snel en effectief mogelijk op te lossen.
Het is een fijne ervaring die uw leven op een positieve manier kan veranderen.

Je kritische waarneming en je moreel besef blijven gedurende gans de sessie aanwezig. Als hypnotherapeut kan ik niks doen wat tegen jouw waarden en normen ingaat want dan zou je spontaan uit hypnose komen.
Je bewuste blijft dus alert. Je blijft je bewust van wat er tijdens de sessie gebeurt.